ATM Türk Haberleri

From :ATM Türk: Amatör Teleskop Yapımı

(Difference between revisions)
Revision as of 20:26, 22 April 2008
Mdaud (Tartışma | contribs)

← Previous diff
Current revision
Curiosis (Tartışma | contribs)

Line 1: Line 1:
{| style="width:100%;margin-top:+.7em;border:1px solid #ccc; color:#000000" {| style="width:100%;margin-top:+.7em;border:1px solid #ccc; color:#000000"
-| '''ATM TÜRK, TRT Radyo 1 Gecenin Icinden programinda! '''+| '''ATM TÜRK, TRT Radyo 1 Gecenin İçinden programında! '''
-Gectigimiz Carsamba aksami 9 Nisan saat 23:00 de Istanbul radyosunda Gecenin Icinden isimli programa cok degerli hocamiz Dursun Kocer ile birlikte katildim. Once programin yapimcisi Nese Yenice ile tanisip sohbet ettikten sonra, sunucu Hakan Kira ile programin baslamasini beklerken konusma olanagi buldum. Bu sayede fazla heyecanlanmam diye dusunuyordum ki, canli yayin ortamini zamanlamanin yaptiklari iste son derece kritik olmasi gordukten sonra, heyecanlandim :=)+"Geçtigimiz Çarsamba akşamı 9 Nisan saat 23:00 de TRT İstanbul Radyosu’nda Gecenin İçinden programına cok değerli hocamız Dursun Koçer ile birlikte katıldım. Önce programın yapımcısı Neşe Yenice ile tanışıp sohbet ettikten sonra, sunucu Hakan Kıra ile programın başlamasını beklerken konuşma olanağı buldum. Bu sayede fazla heyecanlanmam diye düşünüyordum ki, canlı yayın ortamını, zamanlamanın yaptıkları işte son derece kritik olduğunu görüp az da olsa heyecanlandım. Allahtan Hakan bey, sorularını bana sorarak başlamadı.
-Allahtan Hakan bey, sorularini bana sorarak baslamadi. Bize ayrilan sure icinde ATM Turk'ten ve amator ayna ve teleksop yapimindan soz etmeye calistim. Dursun hocamiz da amator astronominin onemi, ulkemizdeki mevcut durum, 2009 yili icin planlanan etkinlikler ve grubuuzun calismalari konularinda cok kapsamli bilgiler verdi.+Bize ayrılan süre icinde ATM Türk'ten ve amator ayna ve teleksop yapımında söz etmeye çalıştım. Dursun hocamız da amator astronominin önemi, ülkemizdeki mevcut durum, 2009 yılı için planlanan etkinlikler ve grubumuzun çalışmaları konularında çok kapsamlı bilgiler verdi.
-Programa bizden baska cagrilan diger konuk Bora Oztoprak da Dursun hocamizin ogrencisi ve profesyonel bir astronom. Kendisi de muzik calismalari disinda universitede doktora programina devam ettigini soyledi. Bu da cok hos bir tesaduf oldu. Programin kaydini, bu adresten indirebilirsiniz.+Programa bizden baska çağrılan diğer konuk, müzisyen Bora Öztoprak da Dursun hocamızın öğrencisi ve profesyonel bir astronom. Kendisi de müzik calışmaları dışında üniversitede doktora programına devam ettiğini soyledi. Bu da çok hoş bir tesaduf oldu. Programın kaydını, aşağıdaki adresten indirebilirsiniz:
http://rapidshare.com/files/109184657/gecenin_icinden.mp3 http://rapidshare.com/files/109184657/gecenin_icinden.mp3
-Başar TİTİZ+Başar TİTİZ"
 + 
''' '''
|} |}

Current revision

ATM TÜRK, TRT Radyo 1 Gecenin İçinden programında!

"Geçtigimiz Çarsamba akşamı 9 Nisan saat 23:00 de TRT İstanbul Radyosu’nda Gecenin İçinden programına cok değerli hocamız Dursun Koçer ile birlikte katıldım. Önce programın yapımcısı Neşe Yenice ile tanışıp sohbet ettikten sonra, sunucu Hakan Kıra ile programın başlamasını beklerken konuşma olanağı buldum. Bu sayede fazla heyecanlanmam diye düşünüyordum ki, canlı yayın ortamını, zamanlamanın yaptıkları işte son derece kritik olduğunu görüp az da olsa heyecanlandım. Allahtan Hakan bey, sorularını bana sorarak başlamadı.

Bize ayrılan süre icinde ATM Türk'ten ve amator ayna ve teleksop yapımında söz etmeye çalıştım. Dursun hocamız da amator astronominin önemi, ülkemizdeki mevcut durum, 2009 yılı için planlanan etkinlikler ve grubumuzun çalışmaları konularında çok kapsamlı bilgiler verdi.

Programa bizden baska çağrılan diğer konuk, müzisyen Bora Öztoprak da Dursun hocamızın öğrencisi ve profesyonel bir astronom. Kendisi de müzik calışmaları dışında üniversitede doktora programına devam ettiğini soyledi. Bu da çok hoş bir tesaduf oldu. Programın kaydını, aşağıdaki adresten indirebilirsiniz:

http://rapidshare.com/files/109184657/gecenin_icinden.mp3

Başar TİTİZ"


ATM TÜRK TÜBİTAK 10. ULUSAL GÖZLEM ŞENLİGİ’NE KATILDI!
ATM TÜRK TÜBİTAK 10. ULUSAL GÖZLEM ŞENLİGİ’NE KATILDI
Enlarge
ATM TÜRK TÜBİTAK 10. ULUSAL GÖZLEM ŞENLİGİ’NE KATILDI

Değerli Arkadaşlar:

10uncusu bu yıl Bursa Uludağ’da 17-19 Ağustos 2007 tarihlerinde düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Gözlem Senliği’ne ATM Türk ekibi geçen yıl olduğu gibi yeniden katıldı!

Üyelerimizden Bursa’dan Uğur İkizler ve Senol Sanlı; İstanbul’dan Başar Titiz; ve İzmir’den Koray Taylan Davgana şenlikte katılımcılara ayna yapımını uygulamalı olarak anlattılar. Senlikte üç adet çalışma tezgahı kuruldu: 2 tezgahta ziyaretçiler istedikleri zaman ayna yontarak ayna yapmayı denediler. Üçüncüsünde ise yine Bursa'dan Deniz ve Yiğit Bağdaş arkadaşlarımız yüzeyi önceden biçimlendirilmiş bir aynayı gümüş ile kaplama konusunda bir gösterim yaptılar.

Şenlik sonuna kadar cilalamayi ve biçimlendirmeyi bitirip, aynayı gümüş ile kaplayıp, teleskop tüpünü de hazırlayarak kısa sürede bir amatör teleskobun nasil yapılabileceğini anlattılar.

Şenliğe katilan ve emeği geçen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler!

Şenliğin resmi web sitesi:
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/etkinlikler/gozlem/index.htm

Şenlikte ATM Türk ekibinin çalisma görüntüleri:
http://ikizler.org/thumbnails.php?album=132

ATM Türk

ATM Türk Çalıştayı ATV Kanalında Ekranlara Çıktı!
13 Temmuz 2007 ATV kanalının 'Kahvaltı Haberleri' isimli sabah programına katıldık
Enlarge
13 Temmuz 2007 ATV kanalının 'Kahvaltı Haberleri' isimli sabah programına katıldık

Değerli Arkadaşlar:

13 Temmuz 2007 Cuma günü, çalıştayımızın gerçekleşmesinde en çok katkıyı yapan ve bizlere sürekli destek veren İstanbul Kültür Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı ve listemiz üyesi Prof. Dr. Dursun Koçer ile liste kurucularından Haldun Menali birlikte ATV kanalının 'Kahvaltı Haberleri' isimli sabah programına katılarak, ATM Türk çalıştayını anlattılar!

Sabah 07:40 civarında ekrana gelen ve yaklaşık 10 dakika kadar süren bölümde, çalıştaydan görüntüler de yer aldı. Amatörlerin yapabileceği teleskoplara örnek olsun diye Uğur İkizler arkadaşımıza ait 6 inçlik teleskobu da tanıtım amacıyla stüdyoya yanımızda götürdük! Artık tüm Türkiye ATM Türk’ü tanıyor :o)!

Fotoğraflar için Uğur İkizler'in sitesine bakabilirsiniz:
http://ikizler.org/displayimage.php?album=129&pos=28
http://ikizler.org/displayimage.php?album=129&pos=29

ATM Türk

ATM/ATY ÇALISTAYI ve II. AMATÖR ASTRONOMİ SEMPOZYUMU GERÇEKLESTİ !!!
10-17 Temmuz 2007 Ataköy/İstanbul - İstanbul Kültür Üniversitesi


Çalıştaya katılanlarla hatıra resmi.
Enlarge
Çalıştaya katılanlarla hatıra resmi.

Değerli Gökbilimciler:

Yıllardır düşlediğimiz bir olayı ATM Türk olarak gerçekleştirmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. ATM/ATY konusunda deneyimli bir amatör gökbilimcinin yurtdışından Türkiye'ye gelip, ayna/teleskop yapımıyla uğraşan amatör gökbilimcileri eğiterek, bilgi birikimini paylaştığı, ve onlara ilk elden deneyim kazandırdığı bir çalıştay (workshop) düzenlemiş bulunuyoruz!

Söz konusu çalıştay, amatör gökbilimcileri sürekli destekleyen İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Koçer'in önderliğinde İKÜ bünyesinde hazırlanan bir atölyede gerçekleştirilmiştir.

5 gün süreli düzenlenen Türkiye’nin ilk ATM/ATY Çalıştayı'na eğitmen olarak, ABD'nin Connecticut eyaletindeki Astronomical Society of Greater Hartford üyesi amatör gökbilimci Richard (Dick) Parker katılmıştır.

Profesyonel olarak bir uçak motoru mühendisi olan Dick, uzun yıllardır ATM üzerine çalışıp, bu konuda kurslar ve çalıştaylar düzenlemekte, ABD'deki pekçok amatör gökbilim toplantısında (Stellafane ve benzerleri gibi) konuşmalar yapmaktadır. Her yıl Tolland, Connecticut'taki evinde düzenlediği ayna yapım kurslarının internet sitesinde Dick'in yaptığı atölye çalışmaları hakkında daha çok bilgi edinebilir ve 2007 atölyesinden fotoğrafları görebilirsiniz: http://www.mtbparker.com/MirrorWorkshop/index.html

10-14 Temmuz 2007 tarihleri arasındaki çalıştay hakkında daha çok bilgi edinmek için, lütfen aşağıdaki internet sitesini ziyaret ediniz: http://fen-edebiyat2.iku.edu.tr/aas2007/

Çalıştayı izleyen günlerde, 15-17 Temmuz 2007 tarihlerinde ikincisi düzenlenen Amatör Astronomu Sempozyumu sırasında, Ayna Yapım Atölyesi açık kalmiş ve isteyen katılımcılar ATY mekanını ziyaret ederek, bilgi almışlar, hatta ayna yontmayı ve cilalamayı kendi elleriyle denemişlerdir.

Öte yandan ATY Çalıştayı uzmanlar, sempozyum içinde sundukları bildirilerle ayna yapımını ve dünyada bu konudaki gelişmeleri aktarmışlardır.

Bu konuya ilgi duyan amatör gökbilimcileri aramızda görmekten çok mutlu olduk. Bir sonraki etkinlikte yeniden bir arada olmak üzere hepinize çalışmalarınızın devamında başarılar diliyoruz.

ATM Türk